101 Vragen over voeding
Wat is het verschil in voedingswaarde tussen wit, bruin en volkorenbrood? Wat is glutenintolerantie? Is de korst van brood gezonder dan het kruim? Zijn er groenten die meer beschermstoffen bevatten dan andere, de zogenoemde supergroenten? Wat wordt bedoeld met tuinverse en marktverse groenten? Kan men te veel fruit eten? Zitten de meeste vitamines onder de schil?

Na jarenlang voordrachten en lessen te hebben gegeven, bundelden de auteurs, Andre Huyghebaert en Bruno De Meulenaer, de 101 vragen die ze het meest te horen kregen over de kwaliteit van onze voeding. De antwoorden zijn wetenschappelijk, maar toegankelijk voor iedereen.

Andre Huyghebaert heeft meer dan 40 jaar ervaring op het vlak van voedingskwaliteit. Naast het onderwijs in de levensmiddelenchemie en -technologie aan studenten bio-ingenieur van de Faculteit Bioingenieurswetenschappen van de UGent deed hij onderzoek naar de positieve en negatieve eigenschappen van voeding.

Bruno De Meulenaer doceert levensmiddelenchemie en chemische voedselveiligheid aan de UGent en is verbonden aan de Vakgroep Levensmiddelentechnologie, Voedselveiligheid en Gezondheid van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen.

101 vragen over voeding is een uitgave van Houtekiet.
Prijs  € 22,99.