00 Wedstrijd het ijsjekopie

Iedereen vindt dat hij dat lekkere ijsje zou moeten krijgen. Maar wie verdient het ijsje het meest?  De hond is heel erg braaf geweest. Maar de aap kan wel een heel bijzonder kunstje. Het varken is net in bad geweest en verdient wel een beloning. De kikker heeft het veel te warm en de geit heeft ontzettende honger. Dus wie krijgt dat overheerlijke ijsje?  Auteur en illustrator Sylvia van Ommen is befaamd vanwege haar blog Os en Jo.  Ze heeft nauwelijks woorden nodig om een hilarisch verhaal te vertellen en haar eenvoudige maar beeldschone illustraties zijn altijd raak. Dit leuke prentenboek telt 52 bladzijden en heeft een uitsnede in het omslag waardoor het ijsje op de eerste pagina zichtbaar is. Het is eenvoudig geïllustreerd, met veel wit op de pagina’s en niet in het minst: het vertelt een sterk verhaal.

Onze BRU – redactie mag enkele exemplaren van dit prachtige prentenboek wegschenken.  Wie ons kan vertellen welke naam de blog meekreeg van Sylvia van Ommen en dit samen met zijn of haar naam, adres en telefoonnummer voor 30 oktober 2020 naar wedstrijd@belgischeradiounie.be stuurt, kaapt misschien wel een van deze prentenboeken weg!  Succes alvast!