01_dvd cover-detwaalf.indd‘De twaalf’ is een spannende, hedendaagse karakterreeks rond een volksjury in een assisenproces. Twaalf burgers, en twee plaatsvervangers, worden opgeroepen als volksjury van een ophefmakende moordzaak. De twaalf hebben geen simpele taak. Ze beslissen over de schuld of onschuld van de gerespecteerde schooldirectrice Frie Palmers, die wordt beschuldigd van twee moorden. Het proces blijkt niet alleen bepalend voor het lot van Frie. Ook het leven van de juryleden neemt een hele nieuwe wending aan door de geruchtmakende moordzaak. De assisenzaak wordt niet alleen het proces van de beschuldigde, maar ook dat van de juryleden zelf. In de cast ondermeer Maaike Cafmeyer, Josse De Pauw, Johan Heldenbergh en Maaike Neuville.

Onze BRU – redactie mag enkele DVD-boxen van ‘De Twaalf’ wegschenken.  Wie ons kan vertellen wie de rol van Frie Palmers vertolkt in ‘De Twaalf’ en dit samen met zijn of haar naam, adres en telefoonnummer voor 01 november 2020 naar wedstrijd@belgischeradiounie.be stuurt, wordt misschien wel de gelukkige bezitter van een van deze DVD – boxen!  Succes alvast!