Foto NDZ
Foto NDZ

Een korte maar felle brand heeft donderdagavond zware schade aangericht aan een tuinhuis gelegen achteraan de villa van het gezin De Smet langs de Nokerseweg in Waregem. Op het ogenblik van de brand waren enkel de moeder en zoon in de woning aanwezig. Toen op zeker ogenblik de stroom uitviel werd eveneens een hevige rookontwikkeling opgemerkt, waarop onmiddellijk alarm werd geslagen. Ondertussen steeg een pikzwarte rookpluim op vanuit het tuinhuis, die in de wijde omgeving en vanop de naburige E17 te zien was. “Het is nogal schrikken als je zoiets opmerkt, want eigenlijk sta je machteloos op dat moment”, vertelt de vrouw des huizes, die er met de schrik vanaf kwam, “Toch ben ik meteen begonnen met het sluiten van alle ramen en het verplaatsen van onze wagen die geparkeerd stond onder de aanpalende carport.  Daarna heb ik een poging ondernomen om met de tuinslang de vlammen te lijf te gaan.”  De brandweer spoedde zich ter plaatse en had het vuur snel onder controle.  Toch kon niet voorkomen worden dat het tuinhuis zware schade opliep. Ook de inboedel, bestaande uit onder meer de gezinsfietsen, een grasmaaier en golfmateriaal, raakte zwaar beschadigd. Overslag naar de aangrenzende houten carport kon vermeden worden. De brand is wellicht veroorzaakt als gevolg van een kortsluiting aan de buitenverlichting. Omdat door de brand de elektriciteit uitgevallen was, ging de elektrische poort vooraan de woning niet meer open. Wat materiaal en sleutels kwamen eraan te pas om deze manueel te openen.