storm odette kustlijn middelkerke oostende
Foto: FVL

Storm Odette zorgde gisteren voor heel wat schade in de hulpverleningszone Westhoek. Voornamelijk de kust- en poldergemeenten kregen het hard te verduren.
Kristof Louagie, woordvoerder Brandweer Westhoek: “Ook vandaag zullen verschillende ploegen nog flink wat werk hebben. Deze ochtend komen er heel wat extra meldingen bij van mensen die stormschade vaststellen. De binnengelopen meldingen voor stormschade gaan voornamelijk over omgewaaide bomen, afgekraakte takken, wegwaaiende dakbedekking en omgevallen wegsignalisatie.”

Overzicht:
Alveringem: 7 interventies
De Panne: 50 interventies
Diksmuide: 22 interventies
Heuvelland: 5 interventies
Houthulst: 5 interventies
Ieper: 10 interventies
Koekelare: 11 interventies
Koksijde: 132 interventies
Kortemark: 9 interventies
Langemark-Poelkapelle: 5 interventies
Lo-reninge: 8 interventies
Mesen: 1 interventie
Nieuwpoort: 62 interventies
Poperinge: 6 interventies
Veurne: 19 interventies
Wervik: 2 interventies
Zonnebeke: 1 interventie

Totaal: 355 interventies

Drie brandweermannen gewond

Op vrijdag 25 september 2020 omstreeks 20u15, raakten drie brandweermannen van Brandweer Westhoek post Lo-Reninge gewond tijdens een interventie voor een omgewaaide in de Klarewal te Alveringem. Tijdens het verzagen van de omgewaaide boom kraakte een nieuw stuk boom af en kwam op de brandweermannen terecht. De bevelvoerder heeft onmiddellijk de hulpdiensten verwittigd en de eerste zorgen werden toegediend. Twee brandweermannen raakten lichtgewond, maar moesten niet worden afgevoerd. Een derde persoon raakte ernstiger gewond en werd meteen overgebracht naar het AZ West te Veurne voor verdere verzorging.

Brandweer Westhoek betreurt ten zeerste dat dit ongeval kon gebeuren en wenst alle getroffen personen een spoedig herstel toe.
De brandweerman die werd overgebracht naar het ziekenhuis, mocht intussen het ziekenhuis verlaten. Er werden geen breuken vastgesteld.

Storm Odette zorgde voor heel wat schade in de Westhoek en de kust
Foto: FVL