Tarantino
QT8: THE FIRST EIGHT is een documentaire die langs de iconische films en hoogtepunten van Quentin Tarantino’s filmcarrière reist, verteld door de acteurs en medewerkers die hem het beste kennen. Het is bijna ongelofelijk dat over zo’n invloedrijke filmmaker als Tarantino niet eerder een film werd gemaakt. En ook deze verdween bijna in de juridische puinhoop die volgde op de MeToo-aanklachten tegen Harvey Weinstein en zijn bedrijf. Naar verluidt alleen dankzij de hulp van Tarantino zelf, kreeg regisseur Tara Wood haar film terug en is QT8: THE FIRST EIGHT vanaf 16 september ook te zien in de Vlaamse bioscopen, uitgebracht door distributeur Periscoop Film.

Vol bewondering vertellen vaste acteurs en medewerkers over de eigenzinnige werkwijze van Tarantino, over hoe scènes tot stand komen, hoe hij omgaat met zijn acteurs en actrices en hoe alles met alles verbonden is in zijn films. Op de set is hij volkomen de baas en tegelijkertijd schatert hij achter de camera om zijn eigen vondsten en danst hij mee tijdens de beroemde dansscène in Pulp Fiction. Hij is een autodidact die meteen al vanaf het begin uniek en volkomen eigen is in wat hij maakt en hoe hij het maakt. Van de armoezaaier die hij was toen hij nog logeerde bij iemand op de bank als hij Reservoir Dogs maakt – die als een bom inslaat op Cannes – tot de man die op geniale wijze de carrières van bijvoorbeeld John Travolta en Pam Grier nieuw leven inblaast. Hij houdt zoveel van film dat hij iedereen die met hem werkt er mee infecteert. Het maakt dat je met nieuwe ogen naar zijn films kijkt en ze zo snel mogelijk nog maar eens wil bekijken.

Een documentaire van Tara Wood Met bijdragen van Jamie FoxxSamuel L. JacksonLucy LiuBruce DernJennifer Jason LeighTim RothMichael MadsenChristoph WaltzDiane Kruger en vele anderen.

In het kader van deze documentaire herneemt Kinepolis vanaf 17 september de volgende Tarantino films in hun bioscopen:  – Pulp Fiction – Jackie Brown – Kill Bill: Vol. 1 – Django Unchained – Once Upon a Time in Hollywood