Foto NSK
Foto NSK

Dinsdagavond heeft de gemeente Kuurne zijn activiteiten bekend gemaakt die dit jaar de Ezelsfeesten moeten gaan vervangen.  De grote festiviteiten die gepland stonden dit jaar naar aanleiding van de 60 ste verjaardag van die ezelfsfeesten werden echter verschoven naar volgend jaar.  Op hun honger zullen de Kuurnenaren echter niet moeten zitten het eerste weekend van oktober gezien de gemeente in zee ging met het evenementenbureau comemotion uit Zwevegem om op diverse plaatsen in de gemeente kleinschalige evenementen te organiseren. “De ezelsfeesten zijn een vast begrip binnen Kuurne”, vertelt schepen van feestelijkheden Johan Bossuyt, “Daarom wilden we het eerste weekend van oktober niet zomaar laten voorbij gaan.  Gezien de nog steeds geldende maatregelen was het echter niet evident om iets te organiseren.  De grote geplande festiviteiten naar aanleiding van de 60 ste editie schoven we door naar volgend jaar, maar in plaats daarvan organiseren we een ezelsweekend.  Wie een van de activiteiten wil meepikken die we plannen tijdens het eerste weekend van oktober wordt echter gevraag vooraf te registreren, want wie dit niet doet komt er niet in.  Daarnaast zal de Koningin Elisabethstraat en de Kerkstraat dat weekend verkeersvrij worden gemaakt en omgevormd tot koopstraat, waarbij de lokale handelaars hun koopjes zullen aanbieden.  Ook hier zal nauw toegezien worden dat de Social distancing bewaard blijft.”  Ook de gebruikelijke foorkramers zijn dat weekend welkom in Kuurne, al zullen deze dit jaar een plaatsje krijgen op parking Vlaskouter.  “Wie de kermis wil bezoeken zal niet zomaar tussen de diverse attracties kunnen kuieren”, gaat evenementencoach Stijn Verstraete verder, “We voorzien immers een registratiesysteem, die per tijdsslot 150 personen toe laat op de kermis.  Ook voor alle andere evenementen zoals Ezelgem Live.  Wie het Ezelsweekend bezoek zal ook verplicht een mondmasker moeten dragen.”  Wie het volledige programma van het ezelsweekend wenst na te lezen kan terecht op www.kuurne.be/ezelsweekend.  Daarnaast krijgen alle Kuurnenaren eveneens dit weekend een nieuwsbrief in de bus met alle details in van het Ezelsweekend.   Aan het Ezelsweekend hangt een kostenplaatje van 70.000 euro.