Foto NDZ
Foto NDZ

Langs de Pladijsstraat is zaterdagmiddag een 30-jarige wielertoerist R.V., afkomstig uit Houthulst, levensgevaarlijk gewond geraakt toen deze opgeschept werd door een wagen. Het ongeval gebeurde omstreeks halftwee toen het trio de Olieberg naar beneden reed richting het centrum van Deerlijk., maar door een Volvo die de oprit van een woning links van de weg wou opdraaien, niet opgemerkt werden en een botsing onvermijdelijk werd. De wielertoerist kwam zwaar ten val en kreeg ter plaatse de dringendste zorgen toegediend door de hulpdiensten. Hij werd aanvankelijk in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht en ligt op de dienst intensieve zorgen, maar is intussen buiten levensgevaar. Zijn twee vrienden bleven ongedeerd. Door het ongeval bleef de Pladijsstraat een tijdlang plaatselijk afgesloten tussen de Oude Heerweg en de Brandsmisstraat.  Het verkeer werd ondertussen plaatselijk omgeleid.