Jan Vertonghen

Jan Vertonghen speelde als kleine jongen met zijn broers bij VK Tielrode en Germinal Beerschot voordat hij opgepikt werd door het grote Ajax. Na enkele jaren in de Amsterdamse jeugdcategorieën en een uitleenbeurt bij RKC Waalwijk volgde de grote doorbraak in de ArenA. Jans ouders volgden zijn carrière op de voet, maar zijn debuut bij de Rode Duivels en zijn transfer naar Tottenham kon zijn vader niet meer meemaken.

Vertonghen groeide na de eredivisie ook in de Premier League uit tot een gevestigde waarde, terwijl hij de Rode Duivel werd met de meeste interlands achter zijn naam. Super Jan werd een sterkhouder van wereldklasse.

Raoul De Groote werkt als freelance sportjournalist en (eind)redacteur voor bladen en websites in België en Nederland. Hij werkt(e) onder andere voor Sport/Voetbal- en Sport/Wielermagazine, Bahamontes, Soigneur, Het is koers, Staantribune, Sporta, Het Nieuwsblad, Etappe, Bicycling, Varen, … Hij schreef ook al biografieën over enkele grote figuren uit de sportwereld.