Lukaku

Een tropische strandvakantie of een safari en dat liefst als all-invakantie. Zo ziet de ideale vakantie er nog uit voor de meeste Rode Duivels. Maar niet voor iedereen. Brandon Mechele en Axel Witsel overwegen wel eens een minder luxueuze kampeervakantie en sommige Duivels trekken er het liefst in eigen land op uit. Qua lievelingseten staat pasta deze zomer met stip op nummer één bij de Duivels, gevolgd door friet en sushi. Als verfrissing scoren vooral non-alcoholische dranken. Dat zijn enkele opvallende conclusies uit een online bevraging bij alle Rode Duivels van onderzoeksbureau iVOX in opdracht van de Belgische Voetbalbond naar aanleiding van de online test ‘Welke Duivel ben je?’.

Alderweireld en Batshuayi kiezen voor vakantie in eigen land 
De meeste Rode Duivels gaan het liefst op vakantie in het buitenland, als er geen coronagevaar meer zou zijn. Enkel Toby Alderweireld en Michy Batshuayi verkiezen een vakantie in eigen land. De andere Duivels trekken naar de zon. 60% kiest voor een tropische strandvakantie. 57% kan ook wel een safari smaken. De helft van de Duivels ziet een all-invakantie in een resort als een topvakantie.

Voor Brandon Mechele en Axel Witsel hoeft een strandvakantie of safari niet per se. Zij zien een minder luxueuze kampeervakantie ook wel zitten. Yannick Carrasco en Divock Origi hebben dan weer een heel originele voorkeur. Zij zetten een vakantie met de motor in hun top-3 van droomreizen.

Bijna de helft van onze aanvallers lust af en toe wel pintje 
Naast de droomvakanties van de Rode Duivels peilde onderzoeksbureau iVOX in opdracht van de Voetbalbond ook naar de top-3 van lievelingsgerechten en drankjes van onze nationale voetbalelftal tijdens deze zomervakantie. Pasta staat duidelijk op nummer één. Maar ook frieten en sushi gaan er bij de helft van de Duivels vlot in na het seizoen. Thorgan Hazard en Leandro Trossard zijn de buitenbeentjes. Thorgan noemt als enige Duivel een slaatje als één van zijn lievelingsgerechten. Al lust hij ook graag frieten en zegt hij geen nee tegen taco’s. Trossard is dan weer de enige die een menu in een sterrenrestaurant als één van zijn lievelingsmaaltijden aankruiste.

Test welke Rode Duivel jij bent
Wil je net als 9.754 supporters weten op welke Rode Duivels je het meest lijkt qua favoriete vakantiebestemming of lievelingseten? Doe dan de online test ‘Welke Duivel ben je?’ via de website van de Voetbalbond www.rbfa.be. Je maakt kans op een gesigneerd voetbalshirt door alle Rode Duivels.

(Copyright foto : rbfa.be)