Uitslaande brand vernielt appartement in Ieper
Foto: FVL

Om 12u51 werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een uitslaande woningbrand in de Haiglaan te Ieper. Bij aankomst van de brandweer waren 3 personen uit de woning. 1 persoon werd met de ladderwagen van het dak geëvacueerd. De brand was snel onder controle, maar het appartement liep ernstige brand-, rook- en waterschade op. 4 personen, waarvan 1 persoon met lichte brandwonden en twee kinderen, werden afgevoerd naar het ziekenhuis. De bewoner van het appartement op de de benedenverdieping hoorde kinderen roepen en tieren op de gang, iets wat nooit eerder gebeurde getuigt de man. Even later hoorde hij de de rookmelder afgaan en kon hij zich in veiligheid brengen. Het appartement op de benedenverdieping liep lichte rookschade op. Het appartement op de eerste verdieping waar de brand in het keukengedeelte uitbrak is onbewoonbaar net als het appartement op de tweede verdieping. De Haiglaan bleef tijdens de interventie afgesloten voor alle verkeer.