Foto NSK
Foto NSK

De gemeente Kuurne pakt in de maand augustus uit met 5 zomerse cinemavoorstellingen in open lucht waar telkens 100 toeschouwers kunnen op aanwezig zijn.  De voorstellingen zullen plaatsvinden in de tuin achter de pastorie in de Kortrijksestraat, het grasveld gelegen naast de St.-Pieterskerk en het grasveld naast buurthuis  ‘t Senter.   “Nu alle grote evenementen in Kuurne niet kunnen doorgaan, zijn we op zoek gegaan naar een alternatief om als nog mensen die thuisblijven een leuke zomer aan te bieden”, vertelt burgemeester Francis Benoit, “Naast de kiosk concerten op het marktplein, pakken we vanaf de maand augustus uit met vijf kleinschalige open luchtcinema voorstellingen.  Om deze voorstellingen tot een goed einde te brengen gingen we in zee met drie Kuurnse verenigingen die telkens zullen instaan voor de logistiek en de verkoop van wat kleine snacks de avond zelf.  Gezien de geldende maatregelen zien we ons echter genoodzaakt om slechts een beperkt aantal toeschouwers toe te laten per voorstelling.  Daarnaast dienen de toeschouwers ook zelf hun drank en stoel of laken waarop ze zullen zitten mee te brengen.”  Wie een van de voorstellingen wenst bij te wonen dient echter wel vooraf te reserveren.  Op de affiche staan onder meer Bad Boys for life, Dunkirk, Yesterday, The Upside en Peanut Butter Falcon.  “Onze voorstellingen die we zullen geven gebeuren allemaal vanuit een bakfiets”, verduidelijkt Pieter Nuytens, “Via een beamer projecteren we de film op groot scherm.  De elektriciteit die we daarvoor gebruiken werd opgewekt door de zon en opgeslagen op een batterij.”  Wie een van de voorstellingen wenst bij te wonen die plaatsvinden op 11,12,18,19 en 25 augustus kan vanaf 22 juli tickets reserveren op de website www.kuurne.be/minicinema of op het nummer 056/36.20.50. De toegang is gratis en de voorstellingen zijn helemaal Corona-proof!