Lee Cooper

Lee Cooper vindt inspiratie uit workwear en tailoring voor een eclectische FW20 collectie

Het oudste denim merk in Europa – opgericht in 1908 – staat al van meet af aan bekend omwille van hun rock ‘n’ roll gehalte en hun drang om buiten de lijntjes te kleuren. Dit seizoen verleggen ze hun grenzen en reizen ze naar het kosmopolitische London in de seventies. Het resultaat? Een vernieuwende FW20 collectie, waarbij ze inspiratie halen uit het gesofisticeerde Uptown in combinatie met het functionele Downtown. Het ultieme bewijs dat functionaliteit en stijl perfect hand in hand kunnen gaan!

Lee Cooper België is vandaag een 100% Belgisch bedrijf met roots in Engeland. Een team van Belgische designers ontwerpt en produceert de collecties specifiek voor de Belgische markt. Lee Cooper ging voor de FW20 campagnebeelden op een creatieve manier om met de Covid-19 crisis en besloot de beelden thuis te fotograferen. Laat je dus inspireren door de nieuwste FW20 collectie en steun lokale Belgische mode!

Voor de nieuwe herfst/winter collectie vond het Lee Cooper designer team zijn inspiratie bij de workwear trend, typisch Downtown. In deze trend staat de functionaliteit van kledij centraal. Denk aan jumpsuits, oversized pakken met zakken en workwear-broeken en hemden. Kleding die dus oorspronkelijk uitsluitend werd ontworpen om in te werken, krijgt een nieuwe, trendy invulling. Dat zien we ook in het kleurgebruik, met jasjes in feloranje en blauw, in de patronen die gebruikt worden, zoals grote houthakkersruiten en in de modellen, met oversized overhemden in grove ribfluweel.

In de vrouwencollectie wordt de workwear trend vertaald in werkhemden met grote ruiten in een flanelle stof, dikke, winterse overhemden in ruitmotief en overhemden in een zwaar ribfluweel. Winters, gezellig én modieus.

Daarnaast staat vrouwelijkheid centraal in de jeansbroeken, met een knipoog naar de seventies, wat we ook bij andere merken als dé trend van het seizoen zien terugkomen. Zo goed als alle modellen worden gekenmerkt door een high waist, van de skinny jeans, tot de mom jeans en flared modellen.  De broeken, worden afgewerkt met zwarte wassingen met een gebruikte toets, en echte ‘stone’ wassingen met structuur.

In de mannencollectie vertaald die trend zich in verschillende chino modellen, zoals de comfortabele jogchino, en die in de typische Prince de Gall ruitenprint, voor een Uptown look. Jeans is een vaste waarde in de collectie, en die zien we dit seizoen in straight, slim & tapered fits.

Lee Cooper bouwt ook dit seizoen verder aan hun missie om hun stuks duurzamer te produceren. 50% van de NOOS wassingen zijn deze collectie volledig ecologisch, bij zowel de vrouwen als de mannen. Die boodschap maken ze ook duidelijk in hun sweaters en t-shirts, met duidelijke statements.