Foto NSK
Foto NSK

Voor het derde jaar op rij slaan enkele lokale horecazaken en het gemeentebestuur van Kuurne de handen in elkaar om tijdens de zomermaanden juli en augustus gratis concerten aan te bieden op de kiosk die opnieuw op het marktplein zal geplaatst worden.   Het startschot voor deze concerten wordt gegeven op zaterdag 18 juli.  Wegens de geldende coronamaatregelen zullen alle toeschouwers echter de geplande concerten enkel zittend op een stoel kunnen bijwonen. “Nu heel wat evenementen worden afgeblazen in Vlaanderen willen wij van het Kuurnse marktplein, het gezelligste van Vlaanderen gaan maken met dit initiatief”, vertelt Sandra Dejagere, uitbaatster van café middenstand, “Ondanks de moeilijke maanden die we achter de rug hebben waren we dit jaar met vier horecazaken bereid onze duit in het zakje te doen om ervoor te zorgen dat we ook deze zomer terug een zestal optredens konden aanbieden op de kiosk.  Samen met café West-Vlaanderen, De Kroone en Donky Shot programmeren we dit jaar optredens van onder meer d’introots uit Harelbeke, Michael Lanzo, Frank Valentino en noem maar verder op. ”  Zoals de voorgaande edities van p’Latse leeft zijn ook nu alle optredens op vrijdag, zaterdag en zondag opnieuw gratis bij te wonen.  “Naast de vier deelnemende handelszaken zorgt ook de gemeente zelf op zondag voor ambiance op de kiosk”, vult schepen van feestelijkheden Johan Bossuyt aan, “We willen deze zomer nog meer investeren in vakantiebeleving op ons marktplein gezien heel wat mensen noodgedwongen thuis blijven.  Naast de kiosk op het markplein zal ook een pop-up speelzone worden aangelegd op het voorplein van het gemeentehuis waar kinderen zich naar harte lust kunnen in uitleven in een van de drie thema zones.  Op zondagavond zorgt dan het gemeentebestuur voor de muzikale invulling op de kiosk.  Dit doen we onder meer met  The Glorious Gentlemen’s Club waarin Tim Toegaert (Fleddy Melculy – Willy Sommers gitarist) deel van uitmaakt,Noise Tit, Wolfman Jack en noem maar verder op.”  Op zaterdag 22 augustus wordt ook een mini vlastreffen georganiseerd met start en aankomst op het Kuurnse marktplein.  “Het betreft eigenlijk een korte namiddagrit georganiseerd door de organisator van het vlastreffen die dit jaar helaas niet doorgaat in Kortrijk”, vertelt burgemeester Francis Benoit, “Om de honger van heel wat motars te stillen, willen we hen zo toch een beetje een bijzonder vlasgevoel geven, gezien vorig jaar ook reeds een dergelijk initiatief doorging in Kuurne.”  Wie het volledige programma wil nalezen kan terecht op www.kuurne.be/zomerconcerten