Monopoly
Eind dit jaar komt er een nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave: Monopoly Kortrijk. Deze unieke uitgave biedt de uitgelezen kans om Kortrijk op een unieke manier te verkennen. Het spel komt er uiteraard niet toevallig naar aanloop van Kerstmis en oudejaar.

Vandaag werd deze officiële Monopoly-versie, onder erkende licentie van Hasbro, voorgesteld aan de pers. De editie blijft trouw aan het originele spelconcept maar wordt in een Kortrijks jasje gestoken. Alle locaties van het klassieke Monopoly-spelbord worden aangepast naar typisch Kortrijkse straten, pleinen en bezienswaardigheden. Er zal plaats zijn voor historische panden in de stad maar ook voor nieuwe gebouwen of projecten. Zo zal je bijvoorbeeld de Broeltorens of het Belfort kunnen kopen, maar ook de nieuwe Skatebowl. Bovendien worden ook de kans- en algemeen fondskaartjes ingevuld met Kortrijkse verwijzingen. Onder andere de Sinksenfeesten en de Paasfoor zullen aandacht krijgen in het nieuwe bordspel. Voor de overige invulling van het spel is het nog wachten tot de lancering eind dit jaar.

Het zal gaan om een gelimiteerde oplage, wat wil zeggen, op is op. Hoeveel spellen er exact zullen gedrukt worden is nog niet duidelijk maar het spel zal niet in constante productie gaan. Er wordt enkel een lading geproduceerd naar aanleiding van de feestdagen. Voor zij die zich willen verzekeren van een exemplaar: het spel kan nu al besteld worden als pre-order via www.MONOPOLYKORTRIJK.be

De Kortrijkzaan kan het bord eveneens mee invullen. Er is één locatie op het spelbord die nog niet bepaald is. Elke inwoner kan stemmen op één locatie uit Kortrijk, waarin alle deelgemeenten vertegenwoordigd zijn. De locatie met de meeste stemmen krijgt een plaatsje op het bord. Het wordt dus spannend om te vernemen welke locatie de meesten stemmen kan verzamelen.

Stemmen kan via www.MONOPOLYKORTRIJK.be vanaf vandaag tot en met maandag 6 juli.

Keuze opties poll:

 • Stadion KV Kortrijk
 • Tinekesfeesten
 • PERPLX
 • Sinksenfeesten
 • Monument De Sjouwer
 • Hof van Rollegem
 • Sportcampus De Lange Munte
 • OC De Troubadour
 • Sint-Amanduskerk Bellegem
 • Marktplein Kooigem
 • Parc Saint-Georges
Tags: