Foto NSK
Foto NSK

Maandagnamiddag heeft de gemeente Kuurne zijn toekomstplannen bekend gemaakt om de lelijke plekjes op zijn grondgebied tot het verleden te laten behoren.    “Her en der in het Kuurnse straatbeeld komen plekjes voor die een opsmukbeurt kunnen gebruiken”, weet burgemeester Francis Benoit, “Om dit tegen te gaan lanceren wij vanaf vandaag een wedstrijd op onze website die de Kuurnenaar oproept om ons bruikbare ideeën te bezorgen om die lelijke plekjes een make over te kunnen geven.  Een lelijke kale muur, een elektriciteitscabine of een elektriciteits- of telecomkast het zijn maar enkele voorbeelden die voor de wedstrijd alvast in aanmerking komen.  Daarnaast willen we jaarlijks drie van deze projecten verwezenlijkt zien verdeeld over onze drie Kuurnse kernen.  Een echt werkingsbudget hebben we tot op heden nog niet voor ogen maar ik denk dat al snel een budget van 15000 euro per jaar zal nodig zijn om deze drie projecten te kunnen tot een goed einde brengen.”  Meer info over kunstige kantjes kan terug gevonden worden via www.kuurne.be/kunstigekantjes