Equal Idiots

Equal Idiots zijn terug van nooit echt weggeweest. Adolescence Blues Community volgt tweeëneenhalf jaar na debuutplaat Eagle Castle BBQ. Vorige week vrijdag walsten ze over het zomerterras van Rock Werchter. Vandaag kondigen ze drie nieuwe concerten aan in het voorjaar van 2021.

Waar Eagle Castle BBQ een vrolijke, wilde, onbezonnen en vaak ruige rit was van twee piepjonge honden uit Hoogstraten, is Adolescence Blues Community doelgerichter, ernstiger en vrijer, met aan het stuur twee chauffeurs die stomweg volwassen zijn geworden. Vrees echter niet: feesten staat nog steeds hoog op de agenda van Thibault Christiaensen (zang/gitaar) en Pieter Bruurs (drums/zang), en Adolescence Blues Community is de welgekomen beuk tussen het overaanbod aan atmosferisch gefriemel waarmee we vandaag de dag worden doodgeslagen. “Er wordt geopperd dat rock-’n-roll – tjingel-tjangel uit een vorig leven – passé is. Want waarom een snaar beroeren als technologie veel meer kan opleveren? Omdat Thibault Christiaensen en Pieter Bruurs, samen berucht en bekend als Equal Idiots, weten dat je met een gitaar, drum en stem een levensgevaarlijke epidemie kan verspreiden.” (De Morgen)

12 maart 2021 – Trix, Antwerpen
18 maart 2021 – Het Depot, Leuven
19 maart 2021 – Vooruit, Gent