Eefje
Onze landgenote Eefje ‘Sjokz’ Depoortere host dit jaar Red Bull Solo Q, een uniek toernooi rond de populaire game League Of Legends. Inschrijven voor de Belgische qualifiers in augustus kan via redbull.be/soloq!

League Of Legends is een van de meest populaire games ter wereld, met meer dan 30 miljoen spelers per dag. Op elk niveau natuurlijk. Van professionele teams die arena’s vullen tot tal van landgenoten die gewoon thuis hun champions, skills en ervaring inzetten op zoek naar een klinkende overwinning. Speciaal voor hen organiseert Red Bull een uniek toernooi: Red Bull Solo Q. Iedereen kan deelnemen. Niet als team deze keer, maar wel één tegen één bewijzen wat je waard bent. Met in België nog twee online qualifiers en een nationale finale later dit jaar. Onze landgenote Eefje ‘Sjokz’ Depoortere – wereldbekend in de League Of Legends community – kan alvast niet wachten op alle actie. “Een fantastische kans voor gamers om zich te tonen!”

“Red Bull Solo Q wordt een fantastische ervaring voor de Belgische community en is tegelijk de kans bij uitstek om je als speler te tonen aan de pro’s. Iedereen kan deelnemen, dus ook iedereen kan winnen. En dan sta je plots schouder aan schouder met wereldsterren natuurlijk. Of pikt een pro team je op. Die 1vs1 maakt het ook speciaal . Voor de spelers én voor mij als host, want je kan de matches echt heel intens gaan bekijken en uitspitten: tactieken, champions en vooral veel grapjes,” aldus Eefje.

Wereldbekend én Belgisch!

Eefje ‘Sjokz’ Depoortere (33) groeide op in Sint-Andries en is wereldwijd bekend als  presentatrice, speler, verslaggever en host van verschillende League Of Legends-toernooien op het allerhoogste niveau. De bal ging aan het rollen na haar verschijningen in Travis ‘Tnomad’ Gafford’s YouTube-show ‘Who’s League is it anyway?’ en de Summoner Recap op het SK Gaming’s YouTube-kanaal, dat een van de eerste League of Legends-shows was. Ondertussen is ze een van de meest populaire gezichten uit de League Of Legends community en zien we haar ook terug tijdens de Europese Regional Finals en de World Finals van Red Bull Solo Q.

Toernooi met een twist

Red Bull Solo Q – vorig jaar onder de noemer Red Bull Player One goed voor 25.000 spelers uit 29 landen – geeft een twist aan de League of Legends die je gewoon bent om te spelen. Geen teams deze keer, maar wel één tegen één in de top lane van de map Summoner’s Rift. De eerste speler die First Blood haalt, de toren van zijn tegenstander met de grond gelijk maakt of een Minion Score van 100 haalt, wint de wedstrijd.

De Belgische kampioen mag aan de bak in de Europese Regional Finals, of misschien zelfs direct naar de Red Bull Solo Q World Finals. De ultieme winnaar mag dankzij de partnership met League of Legends Global Esports Events deelnemen aan het League of Legends All-Star Event 2020. En dat mag je gerust het Walhalla voor League Of Legends-spelers noemen.

Ondertussen werden al twee Belgische online Qualifiers afgewerkt met telkens 128 spelers die zich inschreven. De twee volgende Qualifiers zijn op zaterdag 8 augustus 2020 en zondag 23 augustus 2020.