Bluv
Afgelopen vrijdag 3 juli releasten JTOTHEC (Jonas Casier-Kuurne), MC EQUAL (Tomas Vanderbeke-Kuurne-Kortrijk) en D. MEEUWS (Dieter Meeuws- Roeselare) het nummer ‘Bluf’. Het nummer is het resultaat van een samenwerking die maar liefst 5 jaar geleden startte en nu pas afgewerkt werd.

De drie muzikanten/rappers kruisten al meerdere malen elkaars route in de afgelopen jaren. MC Equal is de stichter van Hip hop academy De Stroate in Kortrijk, De Bestn Vant Westn 2014, winnaar USAF Rap Rally 2015 en releaste in de voorbije jaren al meerdere tracks in samenwerking met diverse MC’s, DJ’s en producers. D. Meeuws kennen we als rapper aan de zijde van Brihang en van de Roeselaarse hiphop formatie Ntrek die in 2018 hun debuutalbum opnam en de voorbij 2 jaren overal in Vlaanderen live te zien was. Zijn homebase ligt bij Fake Records. JTOTHEC startte als turntablist bij Dj Grazzhoppa’s bigband, maar ontpopte zich tot allround muzikant/componist/zanger. Zijn debuutalbum ‘somebody had to make this record’ werd gereleased in 2018 op MayWay Records.

De oorsprong van het nummer was een beat aangeleverd door JC, waarop werden de raps geschreven en opgenomen. Daarna werd het geheel terug muzikaal onder handen genomen en dat resulteerde in een funky vibe met energieke zang, raps en scratches. Het nummer ademt positiviteit en vertelt over het dagelijks piekeren over bepaalde keuzes. “Twijfel niet te veel en ga op je gevoel af!” wordt er gequote. MC EQUAL en D. MEEUWS gaven samen in het verleden workshops rap, ondermeer in de ‘OE IST-Campagne’ van Brihang. Het nummer werd keer op keer luidkeels meegezongen als opwarmer van de workshops, bewijs dat het super catchy is en aanslaat bij de jongeren. Met veel trots releasten ze ‘Bluv.’, volledig onafhankelijk.

De link naar het nummer :  https://open.spotify.com/track/7cteTJNFNrZn1FKqc5zBhF?si=S6o9E9jMSTKBr4iAG4EJMw&fbclid=IwAR30XFh1pfhAbisVAuda4rz5j6FQXmqDWJKVig0GNfa7kGKnLTKDlxEg-wM