Bestelwagen gaat van weg af in Deerlijk en knalt tegen duiker, bestuurder gekneld
Foto: NDZ

Langs de Oudenaardse Heerweg is zondagnamiddag een bestuurder zwaargewond geraakt toen deze met zijn bestelwagen op een duiker rechts van de weg knalde. De man zat gekneld en werd door de brandweer uit zijn hachelijke positie bevrijd. Hij kreeg ter plaatse de dringendste zorgen toegediend en daarna met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval gebeurde omstreeks halfvier nadat de bestuurder net na een scherpe bocht naar links de controle over het stuur verloor. De bestelwagen raakte in de grasberm rechts van de weg en knalde iets verderop tegen een duiker. “Ik was net bezig in de tuin toen ik opeens een ferme knal hoorde. Ik dacht meteen dat er opnieuw een ongeval gebeurd was, want het is zeker niet de eerste keer dat er een wagen op deze stenen duiker knalt. Ik heb meteen mijn schoenen aangetrokken, liep naar hier en verwittigde de hulpdiensten. De bestuurder was bij bewustzijn maar zat gekneld in de wagen”, getuigt een buurman die iets verderop woont. Mogelijks was de man op terugweg van een visdag, want in de laadruimte van de bestelwagen lagen heel wat hengelspullen. Door het ongeval bleef de Oudenaardse Heerweg een tijdlang volledig afgesloten.