Zware brand legt opslagplaats in de as
Foto: NDZ

Een zware brand heeft maandagavond de opslagplaats van schilder-decorateur Henk Missiaen uit Bissegem in de as gelegd. Het vuur in de opslagplaats – die ingesloten ligt tussen de Meensesteenweg en de Oliemolenstraat – werd omstreeks kwart voor acht opgemerkt en greep snel om zich heen. Een enorme rookpluim steeg op en was kilometers ver in de omtrek te zien. “Mijn echtgenote en ik werden plots opgeschrikt door enkele ferme knallen. Toen ik buiten keek, merkte ik heel wat rook en besliste ik meteen de brandweer te bellen. Die hadden reeds oproepen binnengekregen en waren toen al onderweg”, vertelt een buur van wie zijn woning aan de opslagplaats grenst. “Kort nadat de oproep binnenkwam, besloten we om versterking in te roepen van extra voertuigen en manschappen. Zo konden we overslag naar de aanpalende woningen vermijden en kregen we het vuur snel onder controle”, vertelt brandweerofficier Henk Vanwalleghem van zone Fluvia. Eigenaar Henk Missiaen, die iets verderop in de Driekerkenstraat woont, was niet aanwezig op het ogenblik van de brand. “Ik was thuis toen buren me kwamen verwittigen dat het brandde in mijn atelier, waardoor ik snel ter plaatse was. Vandaag had ik niet gewerkt in de loods, ik was er enkel even binnen geweest om materiaal af te zetten. Hoe het vuur precies ontstaan is, daar heb ik het raden naar. Mijn opslagplaats ligt helaas volledig plat”, reageerde de man verslagen. Enkele buren probeerde kort na het ontstaan van de brand nog om wat spullen naar buiten te halen, maar moesten omwille van de hevigheid van de brand al snel hun poging staken. De brandweer bleef maandagavond nog geruime tijd ter plaatse om na te blussen. Tijdens de bluswerken bleef de Meensesteenweg volledig afgesloten. Bij de brand raakte niemand gewond.