Just_MercyMichael B. Jordan (“Black Panther”, “Creed”, “Creed II”) en Oscar®winnaars Jamie Foxx (“Ray”, “Baby Driver”, “Django: Unchained”) en Brie Larson (“Room”, “The Glass Castle”, “Captain Marvel”) spelen de hoofdrollen in Just Mercy, een meeslepend drama dat een van de belangrijkste verhalen van onze tijd naar het grote scherm brengt.

In de film volgen we de jonge advocaat Bryan Stevenson (Jordan) in zijn historische strijd voor gerechtigheid. Na zijn studie aan Harvard kan Bryan kiezen uit tal van lucratieve banen. Maar in plaats daarvan gaat hij naar Alabama om gevangenen te verdedigen die ten onrechte zijn veroordeeld of niet de juiste juridische bijstand hebben gekregen. Hij krijgt daarbij steun van de plaatselijke advocaat Eva Ansley (Larson). Een van zijn eerste en meest controversiële zaken is die van Walter McMillian (Foxx), die in 1987 ter dood is veroordeeld voor de geruchtmakende moord op een 18-jarig meisje, ondanks een overvloed aan ontlastend bewijs en het feit dat de enige getuigenverklaring tegen hem afkomstig is van een crimineel met een motief om te liegen. In de jaren daarna raakt Bryan verwikkeld in een juridisch en politiek steekspel en krijgt hij te maken met openlijk racisme in zijn strijd voor Walter en andere gedetineerden, waarbij hij wordt tegengewerkt door het systeem.

De film is gebaseerd op de gelijknamige memoires van advocaat en mensenrechtenactivist Bryan Stevenson.

B.R.U. mag enkele Blu-ray ‘s en DVD’s van de film ‘Just Mercy’ wegschenken.  Wie ons kan vertellen wie tekende voor de regie van ‘Just Mercy’ en dit samen met zijn of haar naam, adres en telefoonnummer voor 21 juli 2020 naar wedstrijd@belgischeradiounie.be stuurt, kaapt misschien wel een van deze Blu-ray ‘s of DVD’s weg!  Laat ons zeker ook weten of je een Blu-ray of DVD wil als je een van de gelukkigen wordt!  Succes alvast!