Foto NSK
Foto NSK

Direct na het beëindigen van volgend voetbalseizoen, wordt het voetbalterrein waarop de eerste ploeg zijn wedstrijden speelt van FC  Eendracht  Kuurne  die in vierde provinciale speelt onder handen genomen.  Onder meer het natuurgras die er nu ligt moet gaan wijken voor kunstgras, de huidige tribune krijgt een volledige make over en het terrein waarop de eerst ploeg speelt zal ook uitgerust worden met led verlichting.  “De geplande werken zullen uitgevoerd worden tijdens de zomerstop”, vertelt schepen van sport Jan Deprez, “Het nieuwe kunstgrasveld moet de club alvast in staat stellen om ook tijdens de herfst- en wintermaanden het terrein maximaal te kunnen gebruiken, wat nu met het natuurgras geregeld niet het geval was.  Het prijskaartje is hoog, maar als je kostprijs afweegt tegenover de meerwaarde dat zo’n veld biedt aan de club, dan is de beslissing snel genomen.”  Ook Eendracht Kuurne die vragende partij was voor dergelijk kunstgrasveld is alvast heel tevreden met de beslissing die het college van Burgemeester en Schepenen nam afgelopen dinsdag.  Het totale prijskaartje verbonden aan de werkzaamheden bedraagt 540.000 Euro exclusief BTW.