Vanaf maandag zijn de gratis mondmaskers en filters beschikbaarIn Kuurne kan je vanaf maandag 15 juni een gratis stoffen mondmasker en 2 filters afhalen bij de lokale Kuurnse apothekers. Elk gezinslid (vanaf 12 jaar) heeft recht op één mondmasker en een pakket van 2 filters. Alle praktische info is terug te vinden op de website van de gemeente Kuurne. Deze filters zijn enkel bruikbaar in zelfgemaakte stoffen mondmaskers.

Burgemeester Francis Benoit : “De filters en mondmaskers van de federale overheid worden niet van deur tot deur verdeeld. We werken samen met de Kuurnse apotheken. Hierdoor kan wie nog een mondmasker of een filter nodig heeft, deze gericht afhalen.  Huis-aan-huis-bedeling lijkt op dit moment zinloos. Velen van jullie hebben ondertussen al de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Deze filters en maskers zijn wel een perfecte aanvulling en zeker aan te raden. Ze zijn gratis. Er werd 1 mondmasker en 2 filters per elke inwoner voorzien. Het is een perfecte aanvulling want met 1 mondmasker alleen geraak je niet ver. Na een tijdje zijn deze ook versleten en ondraagbaar.“

Bram Deloof, schepen van welzijn en preventie : “Om het risico op snellere verspreiding van het virus in te dijken, worden de extra mondmaskers en filters, aangekocht door de federale overheid en verspreid via de apothekers in Kuurne.  Het aanbieden via de apothekers geeft de cliënt de zekerheid dat men correct materiaal koopt en in geval van extra vragen, kan de apotheker met zijn/haar kennis de cliënten kunnen geruststellen. Als gemeente zijn we de apothekers zeer dankbaar dat zij deze taak bovenop hun dagelijkse taken willen nemen.”

Sinds 4 mei is het sterk aanbevolen om de mond en neus te bedekken op openbare plaatsen of wanneer fysieke afstand moeilijk is. Op het openbaar vervoer is dit zelfs verplicht vanaf 12 jaar.

 

Lijst afhaalpunten apothekers

  • P Seurinck, Brugsesteenweg 305, 8520 Kuurne
  • Apotheek De Cuypere, Brugsesteenweg 96, 8520 Kuurne
  • Apotheek Ann Verplaetse, Generaal Eisenhowerstraat 63, 8520 Kuurne ·
  • Apotheek Ann Vercruysse, Marktplein 16, 8520 Kuurne ·
  • Multipharma S.C.R.L., Kerkstraat 80, 8520 Kuurne ·