Goose
Om gekende redenen werd Record Store Day, dé dag om je liefde voor de onafhankelijke platenzaak te tonen, eerder dit jaar afgelast. Met de internationale campagne Love Record Stores komt er echter al snel een waardig alternatief: iedereen wordt aangemoedigd om massaal (doch met respect voor de geldende maatregelen!) te gaan winkelen in platenzaken en op die manier lokale handelaars te steunen.Love Record Stores zal plaatsvinden op 20 juni en is een wereldwijd evenement waar ook makers hun schouders onder zetten. Bands en artiesten van over de hele wereld brengen die dag nieuwe releases of limited editions uit. Ook de Belgian Entertainment Association Music (BEA Music) bundelt samen met de record labels opnieuw de krachten om het internationaal concept in België te ondersteunen. En hoe!

GOOSE, ambassadeur Love Record Stores Belgium Niemand minder dan de Kortrijkse elektrorockband GOOSE wordt ambassadeur van Love Record Stores Belgium. De band viert in 2020 het 10-jarig bestaan van het epische nummer ‘Synrise’ en brengt speciaal voor Love Record Stores op 20 juni een limited edition single uit op vinyl. (1000 exemplaren, beperkt beschikbaar als promotie-item in de deelnemende onafhankelijke platenzaken) De 10”-single bevat (uiteraard) de song Synrise, maar op de B-side is ook Bend te vinden.  Het artwork bestaat uit een schets van de iconische afbeelding van Storm Thorgerson.

GOOSE, ambassadeur LRS2020 Belgium: “We maken er zelf een missie van om zoveel mogelijk releases op vinyl uit te brengen, ook al beseffen we dat het een nichemarkt is. Op vinyl kan je tijd nemen om een verhaal op te bouwen en te vertragen. Iets wat op streaming bijna ondenkbaar is geworden. Daar word je afgerekend op alles wat ‘tijd neemt’. We hechten ook heel veel belang aan artwork – collabs met Storm Thorgerson, Willy Vanderperre, Pierre Debusschere en Bart Stolle – en het verhaal achter een plaat. Op vinyl komt dat verhaal nog steeds het best tot zijn recht. We kozen voor Bend als B-kant: Een instrumentale retro-futuristische disco track die op 10-inch de ruimte krijgt die hij verdient.”

Exclusief bij aankoop De single zal niet verkocht worden, maar zolang de voorraad strekt krijgen klanten bij iedere aankoop, ook online, een exclusieve 10-inch single van ambassadeur GOOSE. Een overzicht van alle winkels die meedoen via deze link: https://www.belgianentertainment.be/love-record-stores-belgium

Tags: