Sneaker
Na een succesvolle eerste editie kunnen sneakerliefhebbers deze zomer weer hun slag slaan bij Dropdayz. Een pop-upstore, uniek in zijn soort, die exclusieve sneakers en kledij verkoopt die bijna nergens anders te verkrijgen zijn.

Doen Supreme, Bape, ASSC, Yeezy en Jordan 1 je een belletje rinkelen? Dan moet je op 1 juli 2020 zeker afzakken naar Kortrijk. Daar opent Dropdayz voor de tweede keer zijn deuren. Na de succesvolle editie vorig jaar in Brugge, besloot organisator Maxim Vanneste het dit jaar nog groter aan te pakken.

Met een vernieuwde locatie en uitgebreidere stock kunnen nog meer sneakerfreaks hun slag slaan in Kortrijk: “De stukken die wij verkopen zijn stuk voor stuk exclusief en nergens anders te vinden in België. Wie op zoek is naar een uniek stuk, kan zeker bij ons terecht.”

Aan die exclusiviteit hangt natuurlijk wel een prijskaartje. Voor een Yeezy, de sneaker van bekende rapper Kanye West, betaal je al snel €300. Het paradepaardje van de pop-up zijn ongetwijfeld de Nike x Travis Scott SB Dunks Low. Om die aan je voeten te dragen, tel je zo’n €1400 neer.

Toch kunnen ook mensen met een iets beperkter budget bij Dropdayz terecht. Voor €50 ga je al met een uniek stuk naar huis en ook het gekende skatemerk Supreme zal er in de rekken hangen.

Wie een paar aan de haak wil slaan, zal moeten snel zijn want de winkel is slechts één maand geopend. “Het is nu of nooit”, zegt Maxim, “na één dag staan er al 250 mensen op aanwezig. We verwachten een nog grotere opkomst dan in Brugge. Uiteraard mét oog op de covid-maatregelen. Bij ons zal je in alle veiligheid kunnen winkelen.”

Dropdayz is geopend van 1 juli tot en met 31 juli en is te vinden in de Sionstraat 8 in Kortrijk.