Foto NDZ
Foto NDZ

In de Stijn Streuvelslaan te Menen vatte zaterdagavond iets na zes uur, in de bergruimte achteraan een rijwoningbrand, een droogkast vuur.  Bewoner Kevin Verbrugge (35) en partner Doris waren thuis op het ogenblik van de brand, waardoor Kevin als eerste het vuur opmerkte.  “Ik had kort daarvoor een hoeveelheid was in de droogkast gestopt.”, vertelt Kevin, ‘Toen ik buiten ging om te checken of deze bijna klaar was met draaien, zag ik rook opstijgen vanuit het ventilatierooster van de bergruimte. Toen ik met m’n voet de deur open stampte, zag ik nog meer rook en verwittigde ik meteen de brandweer.  Op nagenoeg hetzelfde moment merkten ook onze buren de rookontwikkeling op en kwamen op onze deur kloppen om ons te alarmeren”. Kevin wachtte de komst van de brandweer niet af en ging meteen het vuur te lijf met een tuinslang, waardoor de brand bij hun aankomst al grotendeels onder controle was. De brandweerlui blusten nog wat na en ventileerden de bergruimte.  Dankzij de alerte reactie van de bewoner bleef de schade beperkt tot de droogkast zelf en wat spullen uit de bergruimte.

Foto NDZ
Foto NDZ