Het hotelwezen is één van de zwaarst getroffen sectoren in deze coronatijd. Opvallend genoeg investeert Van der Valk net op dit moment – waarop horeca-ondernemers hun investeringen massaal pauzeren of annuleren – in een nieuw hotel in Gent.

Het gebouw aan de Ghelamco Arena telt 10 verdiepingen, ruim 250 hotelkamers en 14 congres- en vergaderzalen. Bovendien gaan er meer dan 150 werknemers aan de slag. ‘Hotel Gent’ mikt tijdens de werkweek op zakelijke gasten en in het weekend op toeristen.

De lockdown dreigde even roet in het eten te gooien. Bouwpartner Jansen the Building Company dokterde echter een plan uit, waardoor de werf nog op schema zit: de opening is gepland in het voorjaar van 2021. Voor Jansen the Building Company is de inrichting van het Van der Valk-hotel een volgende stap in haar expansie in de regio. Het familiebedrijf bouwde eerder al mee aan het politiekantoor in Kortrijk, het ziekenhuis AZ Delta in Roeselare en retailprojecten voor klanten als H&M, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Superdry en Mayerline.

Van Der Valk