Reisorganisatie Sunweb Groupen Roompot, aanbieder in vakantiewoningen, gaan een samenwerking aan. Sinds deze week kunnen klanten van Sunweb Group Roompot-vakantiewoningen boeken in België, Nederland en Duitsland. Dit is mogelijk in de 50 Roompot vakantieparken en resorts. 


Grote vraag naar vakanties dichtbij huis

Sinds de exitstrategie van de Belgische overheid meer en meer vorm begint te krijgen ziet Roompot de vraag naar vakanties in eigen land, Nederland en Duitsland sterk toenemen. Die tendens merkt Sunweb Group ook onder haar reizigers op. Dankzij deze ontwikkelingen is de meerjarige samenwerking, waar al langer aan gewerkt werd, versneld tot stand gekomen. Mogelijk wordt de samenwerking in de toekomst verder uitgebreid.

Start met Belgische vakantiewoningen
Met deze samenwerking breidt Sunweb Group haar aanbod uit en biedt de reisorganisatie voor het eerst ook binnenlandse reizen aan. Het aanbod is vanaf nu via de website van Sunwebbeschikbaar. Aanvankelijk ligt de focus op binnenlandse vakantiewoningen, maar zodra er meer mogelijkheden zijn om te reizen naar Nederland en Duitsland zal ook dit aanbod te boeken zijn.

Gevarieerd aanbod vakantiewoningen voor klanten Sunweb Group
Wanneer buitenlandse reizen opnieuw mogelijk zijn bieden Sunweb Group en Roompot een gevarieerd aanbod aan van 50 vakantieparken en resorts in de drie landen; van comfortabele lodges in bosrijke natuurgebieden tot aan strandhuisjes en luxevilla’s aan de kust. Alle vakantiewoningen komen uit het brede aanbod van Roompot, die de hoogste tevredenheidsscore (8/10) in de sector op o.a. Zoover van gasten ontvangt. Klanten die van Sunweb Group een coronavoucher hebben ontvangen, kunnen hiermee nu ook een vakantie dichtbij huis boeken.

Tim Van den Bergh, CCO Sunweb Group, vertelt: “Wij verheugen ons op een langdurige en strategische samenwerking met Roompot, waarmee vakantiegangers nu uit een nog gevarieerder aanbod kunnen kiezen. De vakantieparken van Roompot bieden voor ieder wat wils.”

Uitbreiding aanbod Roompot met vlieg- en skivakanties
Op zijn beurt bereidt Roompot zich voor op het moment dat zijn vakantiegangers weer verder willen reizen, met het vliegtuig richting de zon of op wintersportvakantie. Het ruime aanbod van Sunweb Group is voor de klanten van Roompot een sterke aanvulling op de vakantieparken en resorts. In de komende tijd zal verdere invulling worden gegeven aan de samenwerking.

Jurgen van Cutsem, CEO Roompot, zegt: “Met de digitale krachten van Roompot en Sunweb Group kunnen we de vraag van onze gasten nog beter beantwoorden en van deze commerciële samenwerking een succes maken. We kijken er ook naar uit om het gevarieerde aanbod aan vlieg- en wintersportvakanties van Sunweb Group aan onze gasten te gaan aanbieden.”

Roompot!