Oorlogsprojectiel opgegraven bij renovatiewerken jonkershoveZaterdagnamiddag werd bij graafwerken binnen in een woning gelegen in de Steenbeekstraat te Jonkershove, een deelgemeente van Houthulst, een oorlogsprojectiel opgegraven. De nieuwe eigenaar, een 21-jarige man, was zijn woning aan het renoveren. Bij graafwerken met een kleine graafmachine stootte de man op het oorlogsprojectiel. De eigenaar verwittigde meteen de politie maar pas na een tweede telefoontje naar de politie met de melding van de omvang van het projectiel, namelijk een lengte +/- 70 cm en een grote diameter, kwam de politie onmiddellijk ter plaatse. Er werden een 10-tal woningen in de buurt geëvacueerd en er werd een perimeter ingesteld. De Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO) kwam het projectiel ophalen. Volgens burgemeester Joris Hindryckx zou het gaan om een Franse obus groot formaat uit de Eerste Wereldoorlog afkomstig van artillerie geschut.