Leieslagherdenking 2020 F1 NSKZondagmorgen vond langs de oevers van de Leie te Kuurne ter hoogte van het Leieslagmonument in beperkte kring de 74 ste Leieslagherdenking plaats.  Gezien deze Leieslag 80 jaar terug plaatsvond was normaal een groot herdenkingsmoment gepland waarvoor de stad Kortrijk en de gemeente Kuurne de handen zouden in elkaar slaan.   De coronacrisis besliste daar echter anders over en zorgde ervoor dat alle voorbereidingen die tot nu toe daarvoor reeds waren getroffen in het water vielen.  Het Kuurnse Leieslagcomité besliste dan maar om in deze uiterst speciale omstandigheden deze 74 ste Leieslagherdenking in intieme kring te organiseren, waarbij eveneens de anderhalve meter tussenruimte werd gerespecteerd.  Naast enkele toespraken werden ook enkele bloemenkransen neergelegd bij het Leieslagmonument te Kuurne.  Ereburger van Kuurne Aimé Acton die ondertussen reeds 103 jaar is geworden en de laatste overlevende strijder die deelnam aan deze Leieslag was er ditmaal niet bij.

Foto NSK
Foto NSK

Leieslagherdenking 2020 F3 NSK