Loodsbrand met stro zorgt voor rookhinder
Foto: FVL

Omstreeks 3u.48 vannacht werd de brandweer Westhoek opgeroepen voor een loodsbrand met daarin stro in de Klerkenstraat te Langemark-Poelkapelle. Bij aankomst was de brand reeds overgeslagen naar een naastgelegen loods met landbouwvoertuigen en bedreigde het vuur een loods met kalveren. De loods met landbouwvoertuigen liep ernstige brandschade op. De loods met kalveren kon gevrijwaard worden door de brandweer. “Enkele tientallen opleggers met stro moeten nu uit de brandende loods gehaald worden om na te blussen. De nablussingswerken zullen zeker nog tot de middag duren.” “Er is rookhinder in de nabije omgeving richting Madonna. Het is aangeraden om ramen en deuren in de buurt dicht te houden”, aldus brandweerwoordvoerder Kristof Louagie.

 

Loodsbrand met stro zorgt voor rookhinder
Foto: FVL