Wanneer boekenkasten zijn uitgelezen en series gebingewatched, zorgt de Huiskamerquiz voor alternatieven. Entertainende, lockdown-proof quizavonden, live gepresenteerd door bekende experts in het vak. Met de nodige humor en met boeiende intermezzo’s. Deelnemers krijgen de quizvragen via een livestream op hen afgevuurd en kunnen thuis real-time meespelen op smartphone of tablet.

Op zaterdag 16 mei testen Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) van Belpop Bonanza de vaderlandse muziekkennis. De heren gebruiken daarbij muziek, beeld, memorabilia, bakken enthousiasme en humor. Identificeer een willekeurige Belpop-tune, zoek verborgen linken tussen Belpop-artiesten en duik in een vat vol muziek-trivia. Jan Delvaux vertelt al jaren markante Belgenverhalen op Radio 1, werkte mee aan ‘Belpop’ op Canvas en schreef meerdere boeken over Belgische muziek (Rock Werchter, Belpop: de eerste vijftig jaar, Belpop Bonanza). Jimmy Dewit is de muzikale spil van Discobar Galaxie en voorziet series als Callboys van muziek. Samen maken ze met Belpop Bonanza theater en televisie over de geschiedenis van de lichte muziek uit eigen land.

Een week later, op zaterdag 23 mei, host Lieven Scheire de Nerdland Huiskamerquiz. Deelnemers worden daarbij stevig aan de tand gevoeld over wetenschap en technologie. Met uitdagende inhoud en uitdieping, een neus voor de aha-erlebnis en ruimte voor sporadische onnozeliteiten. Voor wie de fratsen van Elon Musk op de voet volgt en grote fan is van mensen als Neil deGrasse Tyson of Jennifer Doudna.

Onder de noemer ‘Nerdland’ gidst Lieven Scheire en zijn bevriende bende science freaks ons door de waanzinnige wereld van wetenschap en technologie. Dat doen ze o.a. met Nerdland Maandoverzicht, intussen de populairste wetenschapspodcast in de Benelux. Sinds eind vorig jaar worden er onder het Nerdland label ook boeken uitgebracht, waaronder Lievens eigen boeken DNA en FYSICA, beide overigens bestsellers. Nerdland breidt alsmaar verder uit. Naast de huiskamerquiz is er ook een succesvolle T-shirt lijn met geestige slogans voor nerds en wetenschapsfans.

Inschrijven voor de Huiskamerquiz kan via www.huiskamerquiz.be en kost 6,50 euro. Deelnemers ontvangen een link naar de livestream van de presentatie, die afgespeeld kan worden via computer of laptop. Daarnaast krijgt elke deelnemer ook een persoonlijke, unieke code. Hiermee kunnen ze het spel meespelen door hun antwoorden in te geven op smartphone of tablet. De winnaars hoeven het niet alleen voor de eer te doen, ze krijgen ook een rijkelijk samengesteld Belpop Bonanza- of Nerdland prijzenpakket toegestuurd.

Belpop
Belpop