Foto NDZ
Foto NDZ

In de Rekkemsestraat is zondag in de late namiddag brand ontstaan in een garagebox die deel uitmaakt van een rij garageboxen die via een inrit bereikbaar zijn vanaf de openbare weg.  Brandweerlui uit de posten Marke en Lauwe snelden ter plaatse. “Bij onze aankomst woedde een hevige brand binnenin de box, maar die konden we snel blussen. Omdat melding gemaakt werd van een chemische geur namen we geen risico en werd de straat even afgezet”, vertelt brandweerofficier Sebastien Lefebvre van hulpverleningszone Fluvia. Heel wat spullen die in de garagebox lagen, werden vernield.  Op het dak van één van de boxen stond ook een kleine gasfles.  “Die stond ver genoeg en zorgde nooit voor gevaar, maar voor alle zekerheid hebben we die toch wat verder weggezet”. Tijdens de bluswerken bleef de Rekkemsestraat plaatselijk volledig afgesloten, agenten van politiezone Vlas leidden het verkeer om. Hoe het vuur precies ontstaan is, is niet duidelijk. Niemand raakte gewond

Foto NDZ
Foto NDZ