Eerder deze week mochten alle kappers na 2 maanden lockdown eindelijk terug hun scharen boven halen. Het einde van de lockdowncoupes is nabij, of toch niet? Met de campagne #lokdonation roept de nationale borstkankercampagne Think Pink iedereen op om zijn haar nog even te laten groeien om het daarna te doneren. Dankzij jouw paardenstaart steun je het Geef om Haar Fonds van Think Pink en kan de vzw lotgenoten die het financieel moeilijk hebben, helpen bij de aankoop van een pruik.

Na een sluiting van 2 maanden verwachten kappers de komende weken een enorme toestroom van mensen die hun lockdownlokken willen inruilen voor een frisse zomerse snit. Met de #lokdonation-campagne wil Think Pink de kappers wat ontlasten tijdens de ongetwijfeld drukke tijden die er nu aankomen en tegelijk het Geef om Haar Fonds in de kijker zetten. Niet iedereen zal meteen bij de kapper terechtkunnen. Stel dus je afspraak nog even uit en spaar voor die staart van minstens 30 cm.

“We doen een warme oproep aan alle mannen en vrouwen met een gezonde lockdowncoupe,” aldus managing director Heidi Vansevenant. “We vragen de schenkers hun kappersafspraak nog even uit te stellen, hun haar goed te verzorgen en te sparen voor een staart van minstens 30 cm. Want hoe langer de haren, hoe waardevoller ze zijn. De vraag naar lange pruiken stijgt namelijk. Een pruik is voor veel lotgenoten erg belangrijk. Ik spreek jammer genoeg uit ervaring. Het klinkt vreemd, maar bij mijn kankerdiagnose was mijn eerste bekommernis mijn haar. Je haar is een belangrijk onderdeel van je vrouwelijkheid. Dat verliezen is bijzonder pijnlijk. De voorbije jaren hoorde ik hetzelfde verhaal bij heel wat lotgenoten. Een pruik is voor velen belangrijk om zich beter te voelen tijdens de behandeling. Dankzij de donaties die we binnenkrijgen, kunnen we lotgenoten bovenop de 180 euro van de mutualiteit, een financiële steun van 200 euro bieden.”

Heb je een korte coupe? Geen zorgen, ook jij kunt helpen. Met de hashtag #lokdonation kun je jouw lockdowncoupe delen op sociale media. Zo help je ons een heuse buzz te creëren en inspireer je anderen om mee te doen.

Zijn jouw lokken niet lang genoeg voor een donatie of kan je niet langer wachten met jouw kappersbeurt, maar wil je toch graag lotgenoten steunen? Doe dan een gift op www.think-pink.be. Elke gift vanaf 40 euro op jaarbasis is fiscaal aftrekbaar voor 45 %. Met een bescheiden maandelijkse gift van 3,5 euro verleen je zo broodnodige steun aan lotgenoten en geniet je bovendien van het fiscale voordeel.

ThinkPink