Betonmixer gekanteld, oprit E17 urenlang versperd in Rekkem
Foto: NDZ

Op de expresweg N58 is zaterdagmorgen vroeg een betonmixer gekanteld, waardoor de oprit urenlang versperd was. Het ongeval gebeurde toen de trekker-oplegger combinatie van de firma Stortbeton Declercq uit Waregem omstreeks kwart na zeven op weg was om stortbeton te leveren op een werf. Toen de vrachtwagen de kluifrotonde opreed om richting Moeskroen te rijden, liep het grondig fout. In de bocht van de rotonde, net aan het begin van de oprit naar de E17 richting Franse grens ging een deel van de lading aan het schuiven, waardoor de oplegger met de betonmixer kantelde en dwars over de oprit kwam te liggen. De brandweer snelde ter plaatse omdat gevreesd werd voor een geknelde bestuurder, maar dat bleek gelukkig niet te kloppen. De man kon op eigen kracht uit de cabine klauteren en kwam er met de schrik vanaf. Tijdens het kantelen kwam een beperkte hoeveelheid stortbeton op het wegdek terecht, maar dit kon snel door de brandweer weggespoten worden. Twee takelwagens en een kraanwagen kwamen ter plaatse om het gevaarte terug recht te zetten en te takelen. Een klus die verschillende uren in beslag nam. Het ongeval veroorzaakte lichte verkeershinder voor het doorgaand verkeer op de N58, dat beurtelings over de dezelfde rijstrook geleid werd. Na de takelwerkzaamheden en het schoonmaken van het wegdek kon de oprit naar de E17 omstreeks het middaguur terug vrijgegeven worden.

Betonmixer gekanteld, oprit E17 urenlang versperd in Rekkem
Foto: NDZ