Hoewel het wielerseizoen 2020 bijna volledig in het water is gevallen, kunt u uw wielerhart toch nog ophalen met deze monumentale wielerencyclopedie. Dit unieke naslagwerk portretteert 1000 renners die het rijke verleden van 150 jaar wielersport kleur gegeven hebben. Een onmisbaar boek voor elke wielerfanaat!

Met lange en korte verhalen, over de vedetten die met een aureool van onsterfelijkheid door het leven stappen, maar ook over de vele andere renners die elk op hun manier een rol speelden in het peloton. Over vallen en opstaan, triomfen en tragedies – de wielersport is een metafoor van het leven. De verschillende generaties en tendensen worden gebundeld in dit meer dan 500 pagina’s dikke werk: van de grimmigheid uit het prille begin, de opkomst van het ploegensysteem en de technologische evoluties tot de intrede van de wetenschap.

Het boek werd geschreven door Jacques Sys, een van onze meest ervaren sportjournalisten. Hij studeerde journalistiek in Utrecht en begon zijn journalistieke carrière in 1974 bij Sport ’70. In 1994 werd hij hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine. Eerder verscheen van hem o.a. De wielergoden van de lage landen.

Top100