Poging brandstichting in bar Crisco Kortrijk
Foto: NDZ

Onbekende poogden tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag brand te stichten aan de brievenbus in de toegangsdeur van bar Crisco in de Oude Kasteelstraat. Het was iets over 1u toen de alarmcentrale van Securitas een alarm binnenkreeg en meteen een bewakingsagent ter plaatse stuurde om dit te checken. Toen die ter plaatse kwam, merkte hij de brand op en stond het hele pand onder de rook. De man verwittigde de brandweer, die de situatie meteen onder controle had en de zaak ventileerde. Op het ogenblik van de brand was niemand in de zaak aanwezig. Naast de schade aan de voordeur, veroorzaakte de brand ook rookschade in de zaak. Wie verantwoordelijk is voor deze brandstichting, is niet duidelijk. De politie van zone Vlas is een onderzoek gestart.