Foto NSK
Foto NSK

Ondanks de ronde van Vlaanderen  vandaag niet uitrijdt willen Willy Debacker en Katrien Coucke uit de Kouterstraat in Kuurne deze rondedag toch niet zomaar laten voorbijgaan.  Voor de gelegenheid toverde het koppel hun tuin vandaag om tot Rondetuin zodat ze toch een beetje het rondegevoel kunnen beleven.  “Mijn man Willy is een hele grote wielerfan.”, Vertelt Katrien, “Hij gaat dan ook elk jaar opnieuw naar de start van alle Vlaamse wielerklassiekers die in de buurt van start gaan. Omloop het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne, E3- Harelbeke, De Ronde van Vlaanderen en Gent -Wevelgem geen enkele slaat hij over.  Jarenlang volgde hij trouwens ook samen met de vader en neef van Stijn Devolder de ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.  Omdat hij dit jaar niet naar de Ronde van Vlaanderen kan vanwege het coronavirus had hij een lumineus idee en stelde alle in het werk om een ludieke ronde te laten plaatsvinden in onze tuin.”   Hun ludieke ronde initiatief kon alvast reeds op heel wat belangstelling rekenen.  Wie de winnaar zal worden van hun ludieke ronde weten we pas deze avond.

Foto NSK
Foto NSK