Foto NSK
Foto NSK

Zopas hebben de organisatoren achter p’Latse Doen bekend gemaakt via hun Facebookpagina, dat er dit jaar geen verjaardageditie komt van hun gratis festival!.  Ondanks de veiligheidsraad enkel grote festival een verbod op legde om plaats te vinden en organisatoren van kleinere festivals in het ongewisse liet, heeft de organisatie achter het gratis Kuurnse familiefestival die elk jaar begin juli plaatsvindt nu zelf de knoop doorgehakt, al was dit aldus algemeen coördinator van p’Latse Doen, Christoph Bauwens een moeilijke maar verstandige beslissing.  “We waren opnieuw goed op dreef om van deze tiende editie een groot feest te maken”, vertelt Christoph, “Tot het coronavirus de kop op stak.  Aanvankelijk gingen we verder met al onze voorbereidingen.  De artiesten die zouden optreden waren reeds geboekt en ook alle andere voorbereidingen draaiden op volle toeren.  Drie weken terug werd ons echter duidelijk dat de plannen die we hadden een moeilijke kaart zouden gaan worden , gezien de beperkingen die momenteel gelden door de corona crisis.  Na het nodige overleg te hebben gepleegd hebben we vandaag nu definitief de knoop doorgehakt en staat de gezondheid van onze festivalgangers voorop!  Veel mensen op een kleine oppervlakte voor een podium plaatsen is geen goed idee!  Misschien financieel niet het beste idee!  Maar de gezondheid van onze bezoekers primeert, vandaar dat we gewoon een jaartje overslaan met p’Latse Doen”  De organisatie belooft alvast volgend jaar er opnieuw te staan en dan de tiende verjaardag van hun festival te vieren.