Foto NSK
Foto NSK

Dinsdagavond heeft het Leieslagcomité bekend gemaakt dat de herdenking van de Leieslag dit jaar zal gebeuren zonder de aanwezigheid van militairen. “We werden deze namiddag door de Militair Commandant op de hoogte gebracht dat de Chef Defensie gisteren beslist heeft om alle steun van Defensie aan plechtigheden en parades te annuleren tot en met 30 juni 2020.”, vertelt Wilfried Dujardin van het Leieslagcomité, “Eerder was deze maatregel van kracht tot 1 mei, maar er werd beslist door Defensie om deze nu met twee maanden te verlengen tot eind juni.  Dit betekent dus als de herdenking mag plaatsvinden van de Leieslag dat dit de eerste editie zal gaan worden zonder de deelname van een militair eredetachement noch een militaire muziekkapel.”  De herdenking van de Leieslag staat normaal gepland voor zondag 24 mei.  Hoe de herdenking van de Leieslag ,als deze al mag doorgaan, er zal gaan uitzien dit jaar weten de organisatoren nog niet.