49-jarige wielertoerist uit Waregem komt onder tractor terecht tijdens fietstocht met vriend en sterft ter plaatse
Foto: FVL

In de Oude Ieperstraat, op de grens van Geluwe en Dadizele, kwamen twee wielertoeristen dinsdagvoormiddag uit de richting Vijfwegen toen ze op de smalle weg moesten uitwijken voor een tractor met mestkar die uit de tegenovergestelde rijrichting kwam, waardoor ze in de lagere berm tussen de rijweg en de gracht moesten fietsen. De eerste fietser moet tijdens het dwarsen van de tractor zijn evenwicht verloren hebben, en is hierbij naar links gevallen en onder de wielen van de mestkar terechtgekomen. De bestuurder van de tractor stopte onmiddellijk, maar voor de 49-jarige G.M. kwam alle hulp te laat. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De tractorbestuurder en de vriend van het slachtoffer bleven ongedeerd maar waren diep onder de indruk van het gebeuren.