Al honderden jaren lang worden de verhalen van de Baron von Münchhausen doorverteld. Zo onweerstaanbaar is hij, en zo onovertroffen zijn overdrijfkunst. Dit voorjaar brengen comedian/verhalenverteller Wouter Deprez en tekenaar Randall Casaer het hoofdpersonage terug tot leven. Op 25 maart verschijnt het boek met vertel-CD ‘De Baron von Münchhausen’. Vanaf 4 april loopt in Gent de gelijknamige expo met audiogids.

Als kind lazen Wouter Deprez en Randall Casaer met fonkelende ogen de wonderlijke avonturen van de Baron von Münchhausen. Nu bundelen ze hun krachten om zijn beste verhalen door te geven aan een nieuwe generatie. Het boek, inclusief vertel-CD en downloadcode, verschijnt op 25 maart via De Eenhoorn. Hierin laat Wouter de Baron zijn geweldige belevenissen vertellen. Randall tekent met dezelfde branie van de Baron. Op de audio-CD kan je luisteren naar alle 22 avonturen. Deprez leest ze voor, even meeslepend als de Baron zelf.

De Baron von Münchhausen werd driehonderd jaar geleden geboren. Hij was een dappere man die aan de lopende band spannende avonturen beleefde. Toen hij met pensioen ging, vertelde hij al zijn lotgevallen gul verder. Soms met de nodige dramatische overdrijving. Het hert dat hij schoot, werd wat groter. Het leger waar hij tegen vocht, werd wat gevaarlijker.

Hier gaat de Baron nog een stapje verder dan in het boek. Hij vertelt zijn avonturen nog eens eigenhandig na en gooit alles in de strijd om iedereen te overtuigen van de waarheid van zijn belevenissen: een audiogids, tekeningen en overblijfselen van zijn avonturen. Bezoekers worden geamuseerd, onthutst en in de war gebracht. Bij het buitengaan hebben ze er een nieuwe vriend bij, die al tweehonderdvijftig jaar onsterfelijk is.   Deprez zette al zijn vertelambacht in en maakte de audiogids samen met Ben Venesoen, in navolging van de succesvolle audiogidsen die ze eerder maakten voor Carll Cneut en het Gravensteen. De tekeningen van Randall Casaer tonen de wereld waarin de Baron zijn avonturen meemaakte. Ook met hem werkte Deprez al eerder samen: voor het boek ‘Bloemen, Bijen & Borstbollen’ en voor het drieluik ‘Brieven aan mijn zoon’.

☞  Het boek verschijnt op 25 maart 2020 via Uitgeverij De Eenhoorn. Je kan het nu al vooruit bestellen via de webshop van Wouter Deprez. ☞ De expo loopt van 4 april t.e.m. 28 juni 2020 in De Welkom, Hortensiastraat 137, 9000 Gent. De expo is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, dien je op voorhand een ticket te kopen via www.wouterdeprez.be.

Wouter Deprez