000 Le Mans DVDAutoliefhebbers met een zwak voor racefilms met een vleugje Hollywood gehalte kunnen vanaf heden dankzij Le Mans ‘66 ruim twee uur lang genieten.  Academy Award-winnaars Matt Damon en Christian Balevertolken voor het eerst samen vertolken de hoofdrollen in het legendarische, waargebeurde verhaal waarin het Amerikaanse autobedrijf Ford en de Italiaanse autofabrikant Ferrari de strijd aangaan om de snelste raceauto te ontwerpen. Le Mans ’66 brengt naast een eerbetoon aan de racewereld in de jaren ‘60, ook een sterk staaltje acteerwerk en fantastisch geluid- en camerawerk naar het scherm. Dit werd beloond met een Oscar voor ‘best sound editing’ en een voor ‘best film editing’. Dit maakt de legendarische film niet alleen interessant voor autoracefanaten, maar ook voor het grote publiek!

B.R.U. mag enkele DVD’s van Le Mans ‘66 wegschenken.  Wie ons kan vertellen hoeveel uur de race van Le Mans duurt en dit samen met zijn of haar naam, adres en telefoonnummer voor 27 april 2020 naar wedstrijd@belgischeradiounie.be stuurt, kaapt misschien wel een van deze DVD’s weg!  Succes alvast!