Wagen gaat in Deerlijk uit bocht en knalt in hoogspanningscabine
Foto: NDZ

Een zwaar verkeersongeval zorgde vrijdagavond even voor opschudding langs de landelijke Tapuitstraat. Een Audi Break die omstreeks middernacht richting Stationsstraat reed, ging net na de kruising met de Veemeersstraat in een brede, scherpe bocht naar rechts van de weg af en knalde in een hoogspanningscabine. “Het was een enorme knal, ik zat nog TV te kijken en ben meteen naar buiten gelopen”, aldus een buurbewoner. Omdat gevreesd werd voor geknelden snelde de brandweer ter plaatse, maar bij aankomst waren beide inzittenden reeds zelf uit het voertuig geklauterd. De bestuurder bleef als bij wonder ongedeerd, zijn passagier werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval richtte flink wat ravage aan aan de cabine en de voorgevel van een bijgebouw, eigendom van veevoederfabrikant Gheysen NV. Nadat het voertuig getakeld werd, werden houten panelen geplaatst om de toegang tot de cabine af te sluiten, terwijl de voorgevel, die van beneden tot boven diverse barsten vertoonde, met nadars beveiligd werd.