Twee handelspanden in centrum Ieper vernielt door brand
Foto: FVL

Zaterdagavond omstreeks 22u38 werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een hevige brand in de Boterstraat te Ieper. Bij aankomst waren er al vlammen zichtbaar op het eerst en tweede verdiep van een handelszaak, en was de brand uitslaand aan het dak.

“Het appartement was niet bewoond. De eerste en tweede verdieping zijn volledig verwoest door de brand. De ondergelegen schoenen- en kledingzaak AREA 51 leed ernstige waterschade van de bluswerkzaamheden.” Aldus woordvoerder Kristophe Louagie van Brandweer Westhoek. Ook het naastgelegen pand, lingeriezaak Marie, bleef niet gevrijwaard. Ook hier werden de eerste en tweede verdieping vernielt door de brand. Een vijftal personen werden geëvacueerd, maar er vielen geen gewonden.

Zondagmorgen omstreeks 06u00 werd de brandweer opnieuw opgeroepen omdat het vuur opnieuw aangewakkerd was. De brandweer moest het rolluik van de lingeriezaak openbreken om zich een toegang tot het gebouw te kunnen verschaffen.Twee handelspanden in centrum Ieper vernielt door brand

Foto: FVL

.

Twee handelspanden in centrum Ieper vernielt door brand
Foto: FVL