Slaapkamer volledig uitgebrand in Sint-Eloois-Vijve, bewoners bevangen
Foto: NDZ

In één van de slaapkamers op de eerste verdieping van een villa langs de Gentseweg is woensdagavond een korte maar felle brand uitgebroken. Vermoedelijk gebeurde dit na een kortsluiting aan een elektrisch deken. Het vuur brak uit rond kwart na zeven en greep snel om zich heen, waardoor de slaapkamer volledig uitbrandde. Door de hitte sprong het raam aan de voorzijde van de villa en kwam een deel van het plafond naar beneden. De bewoners, naar verluidt Polen die werkzaam zijn in de bouw, merkten zelf het vuur op en ondernamen een bluspoging, maar kregen daarbij heel wat rook binnen. Het viertal kreeg ter plaatse zuurstof toegediend en werd uit voorzorg naar het vlak bijgelegen O.L.V. Van Lourdesziekenhuis te Waregem overgebracht. De brand richtte ook heel wat rookschade aan op de eerste verdieping van de villa, waardoor deze tijdelijk onbewoonbaar zal zijn. Tijdens de bluswerken bleef de Gentseweg volledig afgesloten vanaf het naburige kruispunt “Posterij”.