De wereld valt stil. Tijd voor goeie Belgische muziek. De Belgische artiesten zijn er altijd voor jou geweest. Tijdens ups en tijdens lows. Van het troostende  My Heroics, Part One op een melancholische avond tot het opzwepende Pump Up The Jam op de dansvloer.

In deze tijden hebben we muziek meer dan ooit nodig. En Belgische artiesten hebben jou meer dan ooit nodig. De oplossing is simpel, toch? #PlayLocal Lokaal winkelen is belangrijk om de Belgische economie draaiende te houden. Om elkaar te steunen en te helpen. Wij pleiten naast het terechte #shoplocal ook voor #playlocal. Draai Belgische muziek. We hebben er de tijd voor, muziek maakt gelukkig én je steunt er artiesten van bij ons door. Stream Hard Times van The Scabs of Naar De Wuppe van Het Zesde Metaal, naargelang je gemoedstoestand. Draai Housewife terwijl je de stofzuiger bovenhaalt. Schreeuw I Can’t Live in a Living Room als het je allemaal even teveel wordt. Stuur Eenzaam Zonder Jou naar je Tinderdate en Ik Hou Van U naar uw oma in het woonzorgcentrum. Leg een cd of vinylplaat op.

Doe het allemaal, maar doe het Belgisch. De artiesten zullen je  na deze crisis bedanken met straffe nieuwe platen, zinderende optredens en verbindende muziek. Quarantaineplaat Vier jaar geleden werd op 22 maart Imagine het nummer van troost. Laat de quarantaineplaat er eentje van eigen bodem zijn. Want wij hebben verdomd goeie muziek.

Sociale contacten worden massaal teruggeschroefd en sociale afstand is de nieuwe norm is. Belgische artiesten kunnen een hart onder de riem goed gebruiken. Door het afgelasten van concerten en festivals, uitstel van releases en promo en sluiting van platenwinkels, wordt stevig ingehakt op het ecosysteem van de muziekindustrie. De fysieke verkoop van cd’s en vinyl zien we met lede ogen aan herleid tot zo goed als nul. Vanuit die sector wensen we alle Belgische artiesten te ondersteunen en deze een duw in de rug te geven.

We brengen een korte maar duidelijke boodschap: #PlayLocal, we nodigen iedereen uit om Belgische muziek te draaien en te beluisteren en zo de muzieksector te ondersteunen. Nu is het uitgelezen moment om nieuwigheden te ontdekken of om met Belgische klassiekers een nostalgische snaar te raken. Welk formaat men ook verkiest – vinyl, cd, downloads of via streaming -, alle steun is welkom!

Playlocal Ultratop logo