Motorblok van wagen brandt volledig net voor verkoop
Foto: NDZ

Een man uit de Desselgemseweg zag zaterdagvoormiddag de verkoop van een Citroën C5 aan zijn neus voorbij gaan. Nadat hij de wagen te koop had aangeboden op Facebook, toonde een opkoper uit Noord-Frankrijk zaterdagmorgen interesse. “We hadden deze morgen contact via Facebook en spraken af dat ik meteen kon langskomen om de verkoop te regelen, ik koop wagens op voor de export naar het buitenland”, vertelde de man, die met een takelwagen ter plaatse kwam. Toen de verkoper omstreeks kwart na 10 de wagen startte om hem nog even te testen, vatte luttele ogenblikken later het motorblok vuur. De brandweer had het vuur in een handomdraai onder controle maar kon niet vermijden dat het motorblok volledig uitbrandde. Dankzij hun snelle tussenkomst kon ook vermeden worden dat het vuur oversloeg op de woning en een bestelwagen die net voor het voertuig op de oprit geparkeerd stond.