De relativiteitstheorie, kernsplitsing, de baan van de aarde, het bizarre gedrag van quantumdeeltjes… In zijn nieuwe boek FYSICA doet Lieven Scheire de mooiste pareltjes uit de natuurkunde kristalhelder en in al hun schoonheid uit de doeken. FYSICA is vanaf 8 april verkrijgbaar in de boekhandel, maar ook online via Borgerhoff & Lamberigts.

Lieven Scheire laat in FYSICA zien hoe ontroerend een formule kan zijn, hoe elegant het universum, hoe grappig een theorie. Wie de fysica niet lust, heeft ze volgens Scheire nooit smakelijk geserveerd gekregen. Dat is precies wat dit boek wel doet: mensen goesting doen krijgen. Verwacht geen volledig overzicht van de fysica, of een soort cursus voor beginners. Maar reis mee naar de mooiste hoekjes van de natuurkunde. Van Einsteins relativiteitstheorie, over het bizarre gedrag van quantumdeeltjes, tot de werking van een atoombom.  FYSICA kwam voor het eerst uit in 2007, naar aanleiding van Lievens fysica-rubriek in De Laatste Show. De nieuwe uitgave van het boek werd grondig geüpdatet én kreeg er enkele nieuwe hoofdstukken bij.

☞ Het boek FYSICA is vanaf 8 april verkrijgbaar in de winkel en online via  borgerhoff-lamberigts.be. Ook de andere boeken in de Nerdland reeks, DNA en DE GEKNIPTE GENEN, zijn via die kanalen verkrijgbaar.
☞ Gezien alle boekhandels gesloten zijn wegens het coronavirus, kunnen lezers momenteel alle boeken uit de Nerdland reeks met 10% korting én gratis thuislevering aankopen via borgerhoff-lamberigts.be. Gebruik daarvoor de kortingscode HOME bij je bestelling.

Lieven_Scheire_(c)KREW